Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор/насока АР159 1.9jtdm или 2.4Jtdm...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

може би тази или ?
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...592&f1=details
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Оффф нещо се усещам, че от раздела за 147 се застоявам все по-често в този за 159!!!
      Но като погледна цените за обслужване на 159 и ми се изправят косите иначе това е уникална кола!
      Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят;
      Руски форум: Питаш нещо и теб те питат;
      Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Comment

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...172&f1=details

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

Освен Джантите, всичко друго е на НИВО според мен !!!
        Alfa Romeo 33 1.5 boxer-ex, Alfa Romeo 155 1.7 T.Spark-ex, Alfa Romeo 166 2.4 JTD (136hp)-ex
        '00 Ford Focus 1.8 TDDI 90hp.
        '05 Alfa Romeo 166 2.4 M-jet 20v 175hp Distinctive

Comment

Последната е кофти година и мн км...но иначе изглежда ок...но определено търся нещо, което не иска да му се прави нищо... Тази не ме взема с нищо...
          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:43.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            Последната е кофти година и мн км...но иначе изглежда ок...но определено търся нещо, което не иска да му се прави нищо... Тази не ме взема с нищо...
            Не искам да те плаша и разколебавам, но колата която евентуално ще си купиш от Германия ще е минавала по мининум 50 000 км. годишно. Тази от обявята също е такава. Ако искаш на малко километри си търси нещо купувано от Милано Моторс, че тук в България трудно се правят такива големи годишни пробези.
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
              Не искам да те плаша и разколебавам, но колата която евентуално ще си купиш от Германия ще е минавала по мининум 50 000 км. годишно. Тази от обявята също е такава. Ако искаш на малко километри си търси нещо купувано от Милано Моторс, че тук в България трудно се правят такива големи годишни пробези.
              По-добре 300 000 км по германски пътища, отколкото 100 000 км по български . И по-добре кола, поддържана в Германия и минала ТЮВ, отколкото побългарявана.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                По-добре 300 000 км по германски пътища, отколкото 100 000 км по български . И по-добре кола, поддържана в Германия и минала ТЮВ, отколкото побългарявана.
                Подкрепям, но нали Русия го е страх от 175-те хиляди километра на оная от обявата, та затова му предоставям алтернатива.
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Просто ми се иска нещо по-младо като км(под 120-130к км) и година(нещо от 2008+) да е...има екземпляри от ГДР-то който са такива...сега кореспондирам със собственика на една от Германия...доста добра...предпочитам да не е от Бг (пътищата, частите и горивата са ни боклук)...има една форумна...собственика е мн точен...и ми даде пълно инфо за колата.. Обмислям вариантите... Но не бързам...искам да харесам колата от пръв поглед...ако ми хареса мн, бих отпуснал джоба. Но искам да си има вс, кожа, джанти, навигация...абе пълен пакет екстри!
                  Прилагам снимки на колата, която съм харесал от ГДР...от вътре е същото бижу...до няколко дена ще ми изпртати и подробни фактури за вс правено по колата...снима ми талона вече!
                  Колко год е гаранцията...три ли при нови коли...ако колата е в гаранция още...дали е международна!
                  Attached Files
                  Last edited by rusiq86; d.m.y г., 20:32.
                  sigpic

Comment

Просто ми се иска нещо по-младо като км(под 120-130к км) и година(нещо от 2008+) да е...има екземпляри от ГДР-то който са такива...сега кореспондирам със собственика на една от Германия...доста добра...предпочитам да не е от Бг (пътищата, частите и горивата са ни боклук)...има една форумна...собственика е мн точен...и ми даде пълно инфо за колата.. Обмислям вариантите... Но не бързам...искам да харесам колата от пръв поглед...ако ми хареса мн, бих отпуснал джоба. Но искам да си има вс, кожа, джанти, навигация...абе пълен пакет екстри!
                    Прилагам снимки на колата, която съм харесал от ГДР...от вътре е същото бижу...до няколко дена ще ми изпртати и подробни фактури за вс правено по колата...снима ми талона вече!
                    Колко год е гаранцията...три ли при нови коли...ако колата е в гаранция още...дали е международна!
                    Аз като човек купил 4 коли от Германия, ще те посъветвам да продължиш с мераците за вземане на кола именно от Швабско!!!

Попаднеш ли на продавач германец (не арабин, турчин или циганин, квито са около 80% от автоджамбазите там), първи собственик, частна обява и фактура за покупка+сервизна книжка смятай, че вероятността колата, която купиш да е читава ще да e ~100%!

Недостатъците на покупката от Германия са, че Арийците въобще не си падат по многото йекстри (автоматични фарове, чистачки, кожи, обдухване, парктроници и т.н.) и често продаваните екземлярите са си доста базови.

Успех за правилния избор...знай, че 159 си е една палава и страстна Италианка ОТ ВСЯКЪДЕ!

п.п. Ако сега трябва да избирам също без да се замислям особено, бих забил едно 2.4 с 210 магарета под капака...
                    SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                    SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                    SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Принципно гаранцията е международна, поне на Ситроените е.

В Германия колите наистина ги поддържат много добре, но и ги карат доста. Данъците на един дизелов автомобил са много по-големи от тези на бензинов и рядко някой там взима голям дизел за да го кара малко, не че ги няма и такива.
                      Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                      Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

така като гледам, точно това е твоята кола...много добре изглежда на снимките, а ако има и пълната история човека,а освен това и форумна кола, няма какво да се маеш.
                        Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                        Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                        Lancia Ypsilon '02

Comment

Тази от снимката е 209кс..вс екстри...сега чакам да ми прати копие на документите..
                          Има една др. пак от ГДР и е в гаранция още...ма дали тая гаранция може се използва и в Бг?!
                          Обмислям нещата мн подробно и така...щото сега като купя тая колица поне за 3 год др. кола няма да купя...и още се удя какво да я правя моята...дали да си я оставя за нежната ми половинка да я кара...щото не ми се дава за без пари на някой дето ще и вземе душицата..
                          sigpic

Comment

Утопия е да си мислите, че като купите италианска кола от Германия, тя ще е немска. Погледнете автокъщите, които продават Алфа, те продават само италиански автомобили и се наричат със звучното немско име "Алези Ауто" (примерът е реален, оттам си взех преди много години 156-цата и се намира близо да Франкфурт). Не ме разбирайте погрешно, аз съм доволен от покупките, но просто не се заблуждавайте, че в Германия карат италиански автомобили. Затова Брерата си я купих лично от Рим.

---------- Post added at 12:11 ---------- Previous post was at 12:03 ----------

...Има една др. пак от ГДР и е в гаранция още...ма дали тая гаранция може се използва и в Бг?! ...
                            Да, международната гаранция на ФИАТ важи, аз лично съм пробвал вече. Друг е въпросът дали си струва риска в официалния тук в София. След смяна на масло, сега чакам да ми доставят нова ключалка за капака, защото й изкъртиха лостчето, като са се опитали да ми отворят капака.

Представителите в Русе от 01.10.2011 са си прекратили договора за оторизиран сервиз и сега май само Варна остава читав.
                            ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
                            ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
                            Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
                            Alfa Romeo 4C

Comment

и още се удя какво да я правя моята...дали да си я оставя за нежната ми половинка да я кара...щото не ми се дава за без пари на някой дето ще и вземе душицата..
                              Задължително я оставяш, просто за 3000 не си струва да се разделяш с твоята!
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Zmeycho Покажи съобщение
                                Аз като човек купил 4 коли от Германия, ще те посъветвам да продължиш с мераците за вземане на кола именно от Швабско!!!

Попаднеш ли на продавач германец (не арабин, турчин или циганин, квито са около 80% от автоджамбазите там), първи собственик, частна обява и фактура за покупка+сервизна книжка смятай, че вероятността колата, която купиш да е читава ще да e ~100%!

Недостатъците на покупката от Германия са, че Арийците въобще не си падат по многото йекстри (автоматични фарове, чистачки, кожи, обдухване, парктроници и т.н.) и често продаваните екземлярите са си доста базови.

Успех за правилния избор...знай, че 159 си е една палава и страстна Италианка ОТ ВСЯКЪДЕ!

п.п. Ако сега трябва да избирам също без да се замислям особено, бих забил едно 2.4 с 210 магарета под капака...
                                Е па ти скоро избира защо не заби директно 2.4...!!Аз ще отговоря,защото винаги има компромис едно за сметка на друго,кола на малко километри и във добро състояние за сметка на това че не е 2.4.Така че пълно щастие няма,освен ако парите не от значение и отидеш във шоурума и си поръчаш това което ти е на сърце.
                                При мен същата работа кола на 9 месеца и 30х км на много добра цена,като екстри си има всичко,но 1.9 а моето предпочитание беше или 2.4 или бензин но без 1.9 JTS така че едно се търси и във последствие винаги има компромис.
                                Alfa romeo GTVex
                                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                                X